Inez Mertens        

Met hartstocht en vastberadenheid zet ik me in om mensen op topniveau vol vertrouwen te laten bewegen.

Mijn levenslange liefde voor sport, variërend van paardrijden en zwemmen tot hardlopen en dansen, werd abrupt onderbroken in 2001 door een ernstige blessure. Deze uitdaging ontnam me de vrijheid om pijnvrij te lopen en te dansen, zoals de medische diagnose voorspelde. Desondanks weigerde ik dit als mijn lot te aanvaarden. Mijn zoektocht naar herstel bracht niet alleen een pijnvrij leven, maar ook opmerkelijke prestaties met zich mee. Denk aan het bereiken van de finale op het WK-Ballroom Showdansen, het Nederlands Kampioenschap Showdansen, het meervoudig vice-kampioenschap prof Ballroomdansen, en meerdere finales bij de amateurs ballroomdansen hoofdklasse, dit alles samen met mijn levenspartner Rolf.

 

Vanuit zowel nationale als internationale dansgemeenschappen groeide de vraag naar mijn begeleiding bij revalidatie en (top)sporttraining. In 2005 ontstond hierdoor mijn eerste bedrijf, "Intenz Body Awareness," gericht op revalidatie, massage en Pilates. Deze onderneming evolueerde geleidelijk tot de huidige Pilates Studio, P-STudio, opgericht in 2009 samen met Rolf.

 

In 2018 behaalde ik mijn diploma als Romanas Pilatesdocent bij Marjorie Oron, een gerenommeerde opleiding die wereldwijd hoog aangeschreven staat. Deze methode bleek het perfecte antwoord op mijn zoektocht naar kracht, controle en flexibiliteit.

 

Vóór 2009 vervulde ik functies in het onderwijs, als docent ZMOK-met internaat en als beleidsmedewerker binnen de overheid.

Mijn persoonlijke reis van herstel en succes heeft me geïnspireerd om anderen te helpen hun volledige bewegingspotentieel te benutten. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en je te begeleiden op jouw pad naar herstel en optimale beweging!

 

Relevante diploma;s

Gediplomeerd Romana's Pilatesdocent opgeleid door Marjorie Oron

CRKBO geregistreerd docent

Haptonomisch begeleider opgeleid door Frans Veldman Jr ,geregistreerd bij Wetenschappelijk Instituut Haptonomie.